De Teylers op zoek

Dit jaar zijn deze twee Teylers weer beland in een nieuw en spannend avontuur. Wij gaan op een Quest for the Holy Grail. Maar wie waren die twee Teylers nu ook alweer? We geven jullie even een terugblik naar vorig jaar waar wij op één punt na 2e werden bij de Junioren. Dit jaar willen wij dit trauma verwerken door met volle overgave mee te doen bij de Senioren.

Bryan is momenteel derdejaars student op de pabo aan Hogeschool Saxion in Enschede. Daarnaast werkt hij bij Studentkelner en zorgt hij ervoor dat iedereen zijn/haar alcoholgehalte op peil houdt. Luuk heeft een eigen bedrijf genaamd LuFire. Het staat voor entertainment en beleving. Het richt zich op het organiseren van events en ondersteuning van licht en geluid.

Na goede moed gingen we dan eindelijk starten aan ons avontuur. Helaas bleek ons geluk vandaag van minder goede huizen te komen. Bij de eerste post (Hoefijzers gooien) wisten we niet meer dan 1 punt te scoren en ook bij Post 2 (Jeu de Boules) scoorden we maar 1 punt.

We vervolgden onze reis met de bolletje pijltje route. Hier kwamen we terecht in een grote uitdaging. Het pad was namelijk volledig ondergelopen met water. Wat nu dan? Uiteindelijk de keuze gemaakt iets om te gaan midden door de bosjes. Al met al na 10 minuten hanessen bereikten we dan gelukkig de andere kant.

Na wat goede versnaperingen ging ons tocht verder door het bosrijke Saasveld. Bij de 3e post begonnen met onze eerste papieropdracht, deze gingen ons gelukkig een stuk beter af. Het wegen van de heks vonden wij nog best lastig. Na 4 pogingen hadden we hem eindelijk in evenwicht.

Na weer wat Kaas en Worst gingen we verder met de route. Ditmaal de strippenkaart. Deze route ging ons erg goed af. Na 1,5 uur lopen kwamen we aan bij post 4.

Onze eerste indruk van de post was erg gaaf. Het leek wel een middeleeuws dorp met een grote kasteelmuur. Erg gaaf al zeggen we het zelf. We begonnen met een heerlijk vers gemaakt broodje vlees mmmm. Na het smullen begonnen we met de schrijfopdracht. Na wat uitzoekwerk konden we bij ieder wapen een naam neerzetten.

Als laatst hadden we nog de doe-opdracht. Ook bij deze opdracht dienden we weer iets te gooien. En daar waren we ook zo goed in…. uhm nee. Na onze moed en strijdlust verzameld te hebben scoorden we toch nog 3 punten. Opzich aardig. We vervolgde onze reis met een Oleaat.

Hierboven stellen wij u graag voor aan de familie van Weleveld. Na ons voorstel rondje vervolgden we onze weg richting post 5. Na even te hebben gezeten bij het kampvuur begonnen we weer met de schrijfopdracht. Nu was het de bedoeling familieschilden te raden. Achteraf nog best lastig, beetje gokken doet wonderen zeggen we dan.

Helaas bleek ons geluk van korte duur te zijn. De doe-opdracht bleek nog aardig lastig te zijn. Na bijna 13 minuten op de timer was het duidelijk: puzzelen is niet ons ding… ag ja lach op je gezicht en doorgaan. En we begonnen aan onze onze laatste route in het donker.

Na een klein uurtje lopen bereikten we dan eindelijk de eind locatie het Trefpunt in Weerselo. Hopelijk hebben we morgen meer geluk in de doe-opdrachten. Beetje geluk mag wel… haha nu aan het bier. Tot morgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *