De ScoutHakkers

Introductie

Wij zijn Bryan Steghuis en Luuk Koers. Hoe kennen wij elkaar? Wij kennen elkaar van carnavalsvereniging de Hoalthakkers en Scoutingvereniging de Teylersgroep oet Losser.

De reis naar Goor

Onze wekker ging om 08:00 uur om vervolgens een warme douche te nemen en de laatste spullen in de hiketas te pakken. Snel richting de bus met in de ene hand een broodje en in de andere hand een goede koffie.

Op weg naar Goor

Route 1 | Kruispunten

Om 11:20 uur kon onze Winterhike dan eindelijk beginnen met goede moet met een miezerig weertje gingen we op pad. We begonnen onze eerste route met een kruispuntenroute. Onderweg kregen we te maken met een routeschets, gelukkig ondanks het weer goed kunnen uitvoeren.

Na de routeschets sprongen we over met water met de verondestelling goed te lopen. Helaas bleek dat niet goed te zijn en terug weer over de sloot hebben we onze route weer vervolgd. Na een aantal kruispunten kwamen we bij het Kasteel Weldam. Hier diende we een mooie fotoschets te maken.

de fotoschets
Op pad met onze eerst Route

Eerste post

Bij de eerste post kregen we een vragenlijst over diverse luchtverplaatsingen en de doe-opdracht bestond uit het werpen van een houten paal. Uiteindelijk wisten we met de houten paal 9,20 meter af te leggen. Na de eerste post vervolde we onze route met een strippenkaart.

Route 2 | Strippenkaart

De oh zo bekende strippenkaart… in het verleden nog wel eens verkeerd mee gelopen. Ook deze strippenkaart bracht ons hier en daar wat verwarring. Gelukkig na wat puzzelen en heen en weer lopen wisten we weer op de juiste route te komen.

Tweede post

Op de tweede post kregen we wederom twee opdrachten. Een doe-opdracht het schilderen van je eigen vlag en een vragenlijst over diverse Nederlandse gezegdes. Uiteraard moesten er diverse onderdelen terugkomen op de vlag als: het logo van de winterhike, onze namen, onze scoutingvereniging (Teylersgroep Losser), ons koppelnummer en uiteraard genoeg kleuren.

Route 3 | Oleaat

Daar gingen we weer, op naar de volgende route. Vol goede moed begonnen we aan de oleaat, maar ons geluk was niet lang aan onze zijde. Al snel verloren we ons richtingsgevoel en waren wij niet meer zo zeker van onze zaak. Met enige verdwazing en de enkele scheldwoorden kwamen wij na meer dan een uur weer op de goede route. Niet wetende dat hier al 3 keer waren langsgelopen, maar dat hoeft natuurlijk niemand te weten. Tot slot volgden we de heerlijke geur van vlees en kwamen we op de post die onze buikjes gelukkig maakten.

Post 4

Op deze post hebben we meetinstrumenten bekeken en gecombineerd met de juiste naam. Daarna moesten we zo snel mogelijk vuur maken en een touwtje doorbranden. Vervolgens aten we een heerlijk belegd broodje met kip (bedankt memsen van de Admiraal Kruys)!

Route 4: Routebeschrijving

Daar gaan we, de laatste route tegemoet strijden. Het begint helaas toch wel harder te regenen en te waaien. Dit deed niets af van ons goede humeur, in ieder geval die van Luuk. Bryan verkondigde af en toe het enige geklaag, maar dat mag allemaal. We liepen langs een beek die nooit leek op te houden. Uiteindelijk kwamen we bij een brug en zagen we de kerktoren van Rietmolen. Ons einde was in zicht. Na een paar keer afslaan en recht door Rietmolen te hebben gelopen, kwamen we aan bij het eindpunt. Hier hebben we gauw dit blogboek afgeschreven en de Spaanse takeling zo goed als mogelijk gemaakt.

Wij gaan nu lekker wat eten en biertjes drinken en heerlijk slapen. Tot morgen!

Dag 2 | Winterhike 2022

Na een vrij onrustige nacht met iemand die zich koning snurken in de zaal kan noemen, konden we om 07:25 uur dan eindelijk vertrekken voor de tweede dag hiken.

Route 1 | Fotoroute

Vol goede moed begonnen we de eerste route en wat een prachtige uitzichten in de vroege ochtend. Wel bleek de route hier en daar nog best lastig te zijn. Na een aantal keer verkeerd te zijn gelopen kwamen we uiteindelijk toch bij de eerste post van de dag aan.

Post 1 | Dag 2

Eenmaal op onze eerste post van de dag konden we ons geluk niet op, een heerlijke warme hamburger! Uiteraard konden we die niet laten liggen, maar voordat we daarvan konden smikkelen moesten we eerst een stuk omhoog lopen langs allerlei raketten om ons aan te melden. Na de hamburgers maakten we de schrijfopdracht over verschillende grondsignalen. Na de schrijfopdracht liepen we door naar de doe-opdracht. Hier moesten we met golfballen katapultschieten. Geluk bij een ongeluk raakte onze laatste bal toch nog een van de soldaten. Snel renden we richting de tent om in de snelste tijd ook nog een puzzel op te lossen. We eindigden de doe-opdracht in 53 seconden.

Bryan moest ondertussen een grote boodschap doen en belde bij het dichtsbijzijnde huis aan. Deze mensen waren gelukkig zo vriendelijk om hun wc aan Bryan vrij te stellen. Bedankt lieve mensen!

Route 2 | Coördinaten

Na de eerste post begonnen we aan de coördinaten route. Na iets wat twijfelen in het begin vervolgden we onze route langs het kanaal. Na een goed stuk gelopen te hebben kwamen we bij een stuwdam aan om daar vervolgens een situatieschets te tekenen. Helaas begon het al snel te regenen, dus het was opschieten geblazen. We vervolgden onze route richting de volgende post.

Post 2 | Dag 2

We kwamen aan bij een schuurtje op een boerderij. De vriendelijke boer was zo vriendelijk om zijn terrein vrij te stellen. Hier kregen we een kruiswoordpuzzel met vragen omtrent scouting voorgeschoteld. Daarna moesten we 20 dingen onthouden die iemand uit z’n auto heeft gehaald en deze vervolgens opnoemen. Eindscore: 18/20.

Route 3 | Kompasschieten

Wij vervolgden onze tocht met het oude vertrouwde kompasschieten. Na een paar bochten kwamen we bij een mooie route langs een beek. Niet wetende dat dit ongeveer 3 kilometer lopen was genoten wij toch van de mooie natuur. Het schieten verliep zonder problemen en al gauw kwamen wij aan bij de 4e post. Onze voeten vertoonden (nog) geen tekenen van blaren, maar ze doen wel een beetje zeer.

Post 3 | Dag 2

Daar kwamen we dan aan. De laatste post voor het eindpunt. We werden verwelkomd met warme chocomel, dus pluspunten en liefde voor deze post. De enquete kwam als een verrassing, maar we hebbem hem netjes ingevuld. De doe-opdracht was het uitbeelden van een spreekwoord en een liedje. Na “van een mug een olifant maken” en “lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus”, waren wij klaar om naar het eindpunt te vertrekken.

Laatste route | Bolletje pijltje

Bolletje-pijltje was de laatste route. Met lichte angst dat deze route erg lang ging duren, ging onze weg naar behoren. Na een tochtje door weilanden en het mooie knusse dorpje, kwamen we na alle moeite eindelijk bij het eindpunt Café/restaurant Baan! Het is nu tijd om lekker te eten en goed te drinken!

Tot de volgende keer!

Groetjes,

Bryan en Luuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *